26 Ekim 2013 Cumartesi

Ev Dekorasyonu: Tablolar


Sanata önem verin vermeyin hepinizin evinde birer tablo vardır. Kimi seçmeden rastgele almıştır kimi haftalarca aylarca düşünmüştür evimin şu köşesine hangi tablo uyar diye. Düşünmek de lazım tabii ki. Her tablo her yere uyum sağlamaz. Kimi harcar güzelliğini kuytu köşelerde kimi hiç uymayacak bir duvara çakılıverir.

Ben dekorasyona çoğu kişi gibi önem verenlerdenim ve herkesin evinin içini açan bir dekorasyon zevkiyle döşenmesi taraftarıyım. Çok da para harcayın demiyorum fakat biraz düşünüverin üzerinde “acaba ne yapabilirim” diye.

Eğer küçük bir eviniz var ise süs eşyası üzerinde pek de düşünemiyorsunuz ne yazık ki. Bu yüzden tablolar size mükemmel bir çözüm. Masanızın üstünü ıvır zıvır süs eşyalarıyla doldurmak istemiyorsanız ve aynı zamanda çok sade bir ev taraftarı da değilseniz mutlaka duvarlarınızı süslemelisiniz. Küçük evler için dekoratif raflar ve üzerine çeşitli süs eşyaları da düşünülebilir. Bundan önceki bir yazımda bahsetmiştim.

Evinizin her köşesinin farklı bir iklimi vardır ve bu iklime uygun dekorasyon yapmak gerekir. Hem sizin kişiliğinizi hem de evin diğer bireylerin kişiliğini yansıtması da bir hayli önemli. Evinizi benimsemek için mutlaka bunu göz önünde bulundurmalısınız.

Dekorasyonunuzu mobilya olarak tamamladıktan sonra iş son rötuşlara kalmış demektir. Vazolar, heykeller, biblolar, çiçekler, tablolar da işte bu son rötuşlara girer. Evinizin ambiyansına göre tablo seçmelisiniz. Renk uyumu da çok önemli. Aynı zamanda evinizin iklimi ve bulunduğunuz kültüre göre de seçimizi gözden geçirmelisiniz. Çok modern bir eve etnik kültürün etkisinde bir tablo pek de uyum sağlamayacaktır mesela.

Beğenebileceğiniz ve evinizde kullanabileceğiniz çeşitli tablolar paylaşıyorum. Umarım beğenirsiniz. Uyumlu bulduğum tablo ve dekorasyonların fotoğraflarına da bir göz atın. Mutfağa uyum sağlayan tablolar farklıdır yatak odası için farklı. Bunu göz önünde bulundurarak seçimlerinizi yapın.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder