11 Ekim 2013 Cuma

Kil Sanatı


Bu yazımda sizlere polimer kil ya da fimo hamuru olarak bilinen ve yapımı kullanımı gayet kolay bir malzeme tanıtacağım. Çok rahatlıkla kırtasiyelerde de bulabileceğiniz bu malzemeyi çocuklarınızla da kolaylıkla eğlenceli vakit geçirmek için kullanabilirsiniz.

Hobi malzemeleri arasında ucuz ve kolay kullanılabilen bir malzeme olduğu için çok yaygındır. Şekil vermesi de çok kolaydır ve renk olarak birçok çeşit mevcuttur. Polimer kilin kullanılmasındaki ve yaygın olmasındaki en büyük etken birçok şey için kullanılmasıdır. Biblo, süs eşyası, oyuncak, takı ve birçok şey için kullanılıyor.

Polimer kili bir bakıma oyun hamuru olarak düşünebilirsiniz. Paketi açın ve hayal ettiğiniz her türlü şeyi uygulayın. İnternette size örnek oluşturacak birçok fotoğraf ve video da mevcut.

Şekil verme işleminiz bittikten sonra 130 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ve kullanın. Fırın işlemi polimer kilin daha dayanıklı olması açısından gereklidir.

Size bana da ilham olan birçok fotoğraf buldum. Birçoğu uygulama açısından çok kolay. Çiçek şeklinde olanlar yuvarlak şeritler halinde hazırlanıp birleştiriliyor. Bıçak yardımıyla keserek güzel bir anahtarlık için çok uygun bence.

İşte polimer kil sanatı:













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder