24 Eylül 2013 Salı

Ekstrem Sporlar


Adrenalin vücudumuzda bizi ani hareketlere hazırlayan hormondur. Bu hormon sayesinde ani ve heyecan verici anlarda harekete geçecek gücü kendimizde bulmak için kaslarımıza sevk edilecek enerjinin acil salgılanmasını sağlarız. Heyecanlandığımız ve korktuğumuz zamanlarda fazlaca salgılanır ve bizi harekete geçirir. Adrenalin gözbebeklerini büyütür ve acı hissini almamıza yardımcı olur. Yani adrenalin salgıladığınızda bir nevi acıyı daha az hissedersiniz.

Bu heyecan hissi çoğu insan tarafından sevilir ve bu heyecanı yaşamak için çeşitli aktiviteler üretilir. Ekstrem sporlar da bu heyecan isteğinin bir ürünüdür. Aksiyon ya da macera sporu diye de adlandırılırlar. Diğer sporlara oranla daha zor ve cesaret isterler.

Bazıları kasların çok fazla çalışmasını sağlar bazıları ise risk açısından sizi doruk noktalara çıkartır. Hızın ve fiziksel aktivitenin tavan yaptığı bu sporların çoğu profesyonellik istiyor. Eğitim ve çalışma yapılmadan genellikle yapılması imkansız ya da daha tehlikeli olan sporlar arasında tırmanma paraşütle atlama, snowboarding, yamaç paraşütü, yelken, buz tırmanışı, zorbing gibi heyacanınızı körükleyecek birçok spor var.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder